Gezond eten met Pasen - tips en aandachtspunten

Het is bijna Pasen. Bij deze wil ik je daarom alvast hele fijne paasdagen wensen.  De paasdagen zijn voor veel mensen heel gezellige dagen, die vaak gepaard gaan met veel en lekker eten. Ook liggen de supermarkten vol met lekkere luxe broodjes en paaseitjes rond deze tijd. Daarom krijg ik, heel begrijpelijk, vaak de vraag hoe je je gezonde leefstijl vast kunt houden tijdens de paasdagen. In dit artikel geef ik daarom een aantal tips en aandachtspunten op het gebied van gezond eten en leven om mee te nemen tijdens het paasfeest. 

Lees meer »

Inspiratie voor gezonde recepten

Vind jij het lastig om elke dag weer gezonde recepten te bedenken die bijdragen aan jouw doel? Ik zie zelf vaak cliënten die ontzettend gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met gezond en bewust eten, maar weinig inspiratie hebben voor gezonde en voedzame recepten. Daarom geef ik vandaag, in dit artikel, mijn ultieme tip voor de beste eiwitrijke en gezonde recepten voor wanneer je probeert af te vallen of bewuster met voeding bezig wilt zijn. 

Lees meer »

Het effect van frisdrank op je gezondheid

Pak jij af en toe een glas frisdrank om je dorst te lessen, maar vraag je je af of dat wel zo'n goed idee is?  In dit artikel kun je lezen wat frisdrank met je lichaam doet. Kan frisdrank gezond zijn of is het gewoon ronduit slecht voor je? En zijn light-frisdranken een betere optie?  

Lees meer »

Is bruin brood gezonder dan wit brood?

Ik krijg binnen mijn praktijk regelmatig de vraag of bruin brood altijd gezonder is dan wit brood. Ik vind dit een interessante vraag en daarom leg ik in dit artikel uit of bruin brood inderdaad gezonder is dan wit brood. 

Lees meer »

Is zoete aardappel gezonder dan de gewone aardappel?

Er is weinig zo veelzijdig als een aardappel. Gepoft, gekookt of gegrild. Als klassieke aardappel met jus of zelfgemaakte patat. Toch heeft de gewone aardappel plaats moeten maken voor de zoete variant. Die zie je ineens óveral. Als superfood op internet, in hippe recepten en op de menukaart van de meeste restaurants. Veel mensen gebruiken de zoete aardappel in plaats van de gewone aardappel, omdat ze denken dat dit een gezondere keuze is. Maar is dat eigenlijk wel zo? Ik ga het je in dit artikel uitleggen.

Lees meer »