Wat is cardiotraining precies? + voorbeelden

Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardiovasculaire training, ook wel cardio, wordt elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag laat stijgen. Oftewel elke trainingsvorm die gericht is op vetverbranding en/of conditieverbetering.

Lees meer »

Gezond leven - het hoeft niet perfect

We zijn vaak zo ontzettend streng voor onszelf. We hebben enorme verwachtingen gesteld waaraan we moeten voldoen. We eisen van onszelf dat gezond leven direct goed moet gaan. Deze verwachtingen lijken je de goede kant uit te sturen, maar eigenlijk doen ze het tegenovergestelde. Deze manier van denken is onrealistisch, onhaalbaar en demotiverend. Perfectie bestaat niet.

Lees meer »

Met deze 7 tips word je fit zonder sportschool

Beweging is heel gezond, dat weet iedereen. Naar de sportschool gaan is echter voor sommige mensen een stap te ver of simpelweg niet mogelijk. Zo is voor sommige mensen een sportschool abonnement te duur, of is de sportschool niet in de buurt. Ook vinden sommigen het onprettig om in de sportschool omringd te zijn door allemaal fitte en afgetrainde mensen. De sportschool is dus zeker niet iedereen z'n ding. Gelukkig is naar de sportschool gaan niet de enige manier om fit te worden en te blijven. Daarom deel ik vandaag 7 tips om zonder sportschool fit te zijn. 

Lees meer »

8 tips voor meer sportschoolmotivatie

Sporten is heel goed voor je (mentale) gezondheid. Veel mensen hebben echter grote moeite met motivatie vinden om naar de sportschool te gaan. In mijn praktijk zie ik vaak dat mensen een aantal keer gaan, maar het ook al snel weer opgeven. Ik deel daarom een aantal tips met je, die je helpen motivatie te vinden en vast te houden om naar de sportschool te gaan.

Lees meer »

Wat zijn eiwitten en hoe helpen ze je bij het afvallen?

Wist je dat je lichaam voor ongeveer vijftien tot twintig procent uit eiwitten bestaat? Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Zo heb je proteïnen nodig voor de opbouw en het behoud van je spieren en geven ze je energie. Hoe dragen eiwitten bij aan het afvalproces en hoe zorg je dat je voldoende eiwit binnenkrijgt? Dat lees je in het artikel van vandaag. 

Lees meer »

Wat kun je vandaag direct doen wanneer je gezonder wilt gaan leven?

Stop met wachten tot maandag, de nieuwe maand of wanneer het buiten warmer is. Wacht niet tot het perfecte moment, want dat zal nooit komen. Start vandaag! Er zijn genoeg dingen die je gelijk kunt doen als je gezonder wilt gaan leven. In dit artikel deel ik alvast 20 manieren waarmee je direct kunt gaan werken aan  een gezondere leefstijl:

Lees meer »

Mijn favoriete sportschoenen

Wat de beste wandelschoenen voor jou zijn, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel je wandelt en waar je dat doet. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld comfort, stijl, geschikt voor lange afstanden of in de natuur. In dit artikel help ik je de perfecte wandelschoen voor jou te vinden. 

Lees meer »

Waarom ik elke dag 10000 stappen zet

Zelf zet ik al maanden 10000 stappen per dag. Ik voel me hier heel goed bij. Binnen de wandelwereld lijkt 10000 stappen per dag te gelden als een soort magische standaard om fit te blijven. Op stappentellers staat dit aantal dan ook vaak als doelwit ingesteld, met steeds een bemoedigende melding zodra je het gehaald hebt. Maar waar komen die 10000 stappen-norm eigenlijk vandaan? En waarom kies ik er voor om zoveel stappen per dag te zetten? 

Lees meer »

Waarom we massaal slank willen zijn

Diëten is een groot onderdeel van onze cultuur geworden. Het ideaalbeeld is hoe slanker, hoe beter. Overal worden we geconfronteerd met wondermiddeltjes om dat extra vet toch maar kwijt te raken. Tenminste, dat belooft de dieetindustrie ons. In dit artikel maak ik duidelijk waarom we als maatschappij zo geobsedeerd zijn door gewicht. En dat de link tussen dik zijn en gezondheid lang niet zo simpel is als we vaak denken. We focussen ons zo op een verkeerd beeld van hoe een gezond lichaam eruitziet dat we mentale gezondheid compleet lijken te negeren. 

Lees meer »