Gezonde avondmaaltijden voor één hele week - favorieten van een voedingsdeskundige

Gezond koken en eten hoeft niet saai of moeilijk te zijn. Het artikel van vandaag is daar wat mij betreft hét bewijs voor. Ik deel in dit artikel een week aan avondmaaltijden die ik zelf ook regelmatig maak en eet. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door deze 7 gezonde, makkelijke en budget avondmaaltijden. Je kunt op de afbeelding klikken van jouw favoriete gerecht, om naar het volledige recept te gaan. 

Lees meer »

Is honing gezonder dan normale suiker?

Ik merk in mijn praktijk vaak dat mensen denken dat honing gezonder is dan gewone tafelsuiker. Hierdoor gebruiken ze volop honing in hun voedingspatroon. Maar is honing eigenlijk wel zo gezond? Ik leg het je uit in dit artikel.

Lees meer »

Gezond avondeten - 18 tips van een voedingsdeskundige

Wanneer je wilt afvallen is het vaak nodig om minder calorieën tot je te nemen dan dat je gewend bent. Maar hoe doe je dit precies? Er bestaan heel wat handige trucjes om jouw avondeten op een makkelijke manier een stuk gezonder en slanker te maken. Vandaag deel ik 18 tips en aandachtspunten die jij in jouw leven kunt toepassen. 

Lees meer »

Is pindakaas gezond?

Pindakaas is een veelgebruikt product. Pindakaas is lekker op brood, in de havermout of in baksels. Pindakaas is een super populair product. Maar is pindakaas eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg ik het je uit.  

Lees meer »

Eet jij altijd gezond? - Een veelgestelde vraag aan een voedingsdeskundige

Veel mensen vragen aan mij of ik altijd gezond eet. En vragen zich af of ik weleens wat ongezonds eet. Daarom krijg ik vaak de vraag "Eet jij altijd gezond?" Ik word soms gek aangekeken als mensen zien dat ik gewoon een stuk taart, bakje chips of chocoladereep eet. Jij bent voedingsdeskundige, dus jij eet toch alleen maar gezond? Ik ga in het artikel dieper in op dit idee. Ik kan een heel kort antwoord geven op deze vraag, namelijk: nee, ik eet zeker niet altijd alleen maar gezonde dingen. Ik zal je in het artikel van vandaag uitleggen hoe ik kijk naar een gezonde leefstijl en hoe dat er voor mij uit ziet. 

Lees meer »

Wat een voedingsdeskundige eet om af te vallen - dagmenu en boodschappenlijstje

In dit artikel deel ik een voorbeeldmenu van wat ik eet om af te vallen. Het is belangrijk om mijn voedingsdagboek niet zomaar klakkeloos over te nemen. Wat voor mij werkt hoeft niet perse ook voor jou te werken. Daarnaast heeft jouw lichaam misschien meer of minder en/of andere voeding nodig. Wil jij hulp bij het opbouwen van een passend en duurzaam voedingspatroon? Je kunt je dan aanmelden voor één van mijn trajecten. Dit artikel is dan ook puur en alleen bedoelt om jou wat inspiratie te geven. Daarnaast is het goed mogelijk dat je een aantal nieuwe producten ontdekt. Aan het einde van het artikel vind je dan ook een boodschappenlijstje met de producten die je in dit artikel terug vindt. Onthoud dat deze manier van eten niet de enige of juiste manier is om gewicht kwijt te raken. Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat uitzoeken welk voedingspatroon bij jou en jouw leven past. Ben je benieuwd naar hoe een dag er qua voeding voor mij uitziet wanneer ik, als voedingsdeskundige, wat gewicht kwijt wil raken? Lees dan vooral verder. 

Lees meer »