Gezonde avondmaaltijden voor één hele week - favorieten van een voedingsdeskundige

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 11:53

Gezond koken en eten hoeft niet saai of moeilijk te zijn. Het artikel van vandaag is daar wat mij betreft hét bewijs voor. Ik deel in dit artikel een week aan avondmaaltijden die ik zelf ook regelmatig maak en eet. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door deze 7 gezonde, makkelijke en budget avondmaaltijden. Je kunt op de afbeelding klikken van jouw favoriete gerecht, om naar het volledige recept te gaan. 

Disclaimer: Ik eet zelf geen vlees. Bij de recepten in dit rijtje die vlees bevatten, vervang ik het vlees daarom door de vega variant. 

Een week aan gezonde maaltijd inspiratie 

Maandag

Shakshuka 

Dinsdag

Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki

Woensdag

Couscous salade met courgette en witte kaas

Donderdag

Plaattaart

Vrijdag

Vegetarische burger met aardappel en groenten

Zaterdag

Aardappel, groente, vlees uit de oven

Zondag

Tortillapizza


Inspiratie opdoen

Het is altijd leuk om nieuwe recepten te blijven ontdekken, helemaal als je werkt aan een gezondere leefstijl. Zorg ervoor dat de gerechten die je maakt, écht bij jou passen. Voor dit artikel heb ik de foto's en recepten van de Albert Heijn gebruikt. Ik vind de Albert Heijn recepten altijd heel inspirerend en overzichtelijk. Bovendien worden de voedingswaarden en calorieën duidelijk  vermeld. Handig als je op je gewicht probeert te letten. Ik raad mijn cliënten vaak aan om inspiratie op te doen op www.albertheijn.nl. 

 

 

Hopelijk heb ik je in dit artikel wat nieuwe inspiratie kunnen geven. Stuur mij vooral via Instagram een berichtje als je een van deze avondmaaltijden hebt gemaakt! 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.