Wat een voedingsdeskundige eet om af te vallen + boodschappenlijst

In dit artikel deel ik een voorbeeldmenu van wat ik eet om af te vallen. Het is belangrijk om mijn voedingsdagboek niet zomaar klakkeloos over te nemen. Wat voor mij werkt hoeft niet perse ook voor jou te werken. Daarnaast heeft jouw lichaam misschien meer of minder en/of andere voeding nodig. Wil jij hulp bij het opbouwen van een passend en duurzaam voedingspatroon? Je kunt je dan aanmelden voor één van mijn trajecten. Dit artikel is dan ook puur en alleen bedoeld om jou wat inspiratie te geven. Daarnaast is het goed mogelijk dat je een aantal nieuwe producten ontdekt. Aan het einde van het artikel vind je dan ook een boodschappenlijstje met de producten die je in dit artikel terug vindt. Onthoud dat deze manier van eten niet de enige of juiste manier is om gewicht kwijt te raken. Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat uitzoeken welk voedingspatroon bij jou en jouw leven past. Ben je benieuwd naar hoe een dag er qua voeding voor mij uitziet wanneer ik, als voedingsdeskundige, wat gewicht kwijt wil raken? Lees dan vooral verder. 

Lees meer »

5x lichte maaltijden voor tussen en na de feestdagen

Ik hoop dat je hele fijne en smakelijke kerstdagen achter de rug hebt. Tijdens de feestdagen eten de meeste van ons net iets meer en iets ongezonder dan normaal. En dat is helemaal oke! Compensatie of schuldgevoel is niet nodig, want deze dagen horen gewoon bij het leven. Wel kan het na zulke dagen heel prettig zijn om even licht en voedzaam te eten. Daarom deel ik vandaag 5 heerlijke, voedzame en lichte recepten die je heel fijn tussen en na de feestdagen kunt eten. 

Lees meer »

Hoe blijf je gezond eten tijdens deze donkere en koude dagen? + 3 gezonde comfortfood alternatieven

Koude temperaturen, minder daglicht en meer tijd binnen, terwijl corona nog steeds grote zorgen geeft, kunnen allemaal een  effect hebben op wanneer en hoeveel we eten, maar ook naar waar we zin in hebben.  Maar alleen omdat we tijdens de koude dagen eerder geneigd zijn om koppen warme chocolademelk weg te drinken en grote borden pasta en pizza te eten, betekent het niet dat we dat ook echt moeten gaan doen. Voedingskeuzes hebben namelijk grote invloed op ons gewicht, maar ook op ons mentale welzijn. Vandaag deel ik daarom een aantal tips over hoe je toch gezond kunt eten tijdens de herfst- en wintermaanden én deel ik 3 gezonde alternatieven voor ons favoriete comfortfood. 

Lees meer »

Hoe het eten van soep jou helpt bij het afvallen + 10 lekkere soeprecepten

Een soepje kun je elk moment van de dag eten. Als voorgerecht, bij de lunch of met het avondeten.  In het artikel van vandaag deel ik met jou het basisrecept voor soep waarmee je eigenlijk elke soep naar keuze kunt maken. Ook vertel ik je hoe het (dagelijks) eten van soep je kan helpen bij het afvallen. En ten slotte deel ik 10 heerlijke soeprecepten die je direct kunt gaan proberen. 

Lees meer »

Zijn mais- en rijstwafels gezonder dan crackers??

We lijken allemaal massaal te kiezen voor mais- en rijstwafels als we willen afvallen of verantwoord willen eten. In het artikel van vandaag vertel ik je of je beter kunt kiezen voor mais- of rijstwafels of volkoren crackers. Ook deel ik een aantal voedzame en lekkere broodbeleg ideeën voor op jouw maiswafel, rijstwafel of cracker. Ik hoop dat je weer een beetje kennis en inspiratie opdoet uit dit artikel. 

Lees meer »

Gezonde avondmaaltijden voor één hele week - favorieten van een voedingsdeskundige

Gezond koken en eten hoeft niet saai of moeilijk te zijn. Het artikel van vandaag is daar wat mij betreft hét bewijs voor. Ik deel in dit artikel een week aan avondmaaltijden die ik zelf ook regelmatig maak en eet. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door deze 7 gezonde, makkelijke en budget avondmaaltijden. Je kunt op de afbeelding klikken van jouw favoriete gerecht, om naar het volledige recept te gaan. 

Lees meer »

Wat zegt jouw kledingmaat?

Maak jij je wel eens druk om je kledingmaat? Kledingmaten kunnen heel erg confronterend zijn. Veel vrouwen (én mannen) reflecteren hun zelfbeeld op hun kledingmaat. Dit zie ik ook regelmatig terug in mijn eigen praktijk.

Lees meer »

Wat zijn gezonde borrelhapjes?

Af en toe genieten van een zak chips, borrelnootjes of M&M’s is natuurlijk helemaal prima.  Maar als je op je gewicht probeert te letten of wanneer je gezonder probeert te eten kan het lijstje hieronder jou enorm helpen om lekker én gezond te borrelen:

Lees meer »