• Professionele begeleiding
  • Advies op maat
  • Betrouwbaar en betrokken
  • Geen verwijzing nodig

Wat een voedingsdeskundige eet om af te vallen + boodschappenlijst

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 15:25

In dit artikel deel ik een voorbeeldmenu van wat ik eet om af te vallen. Het is belangrijk om mijn voedingsdagboek niet zomaar klakkeloos over te nemen. Wat voor mij werkt hoeft niet perse ook voor jou te werken. Daarnaast heeft jouw lichaam misschien meer of minder en/of andere voeding nodig. Wil jij hulp bij het opbouwen van een passend en duurzaam voedingspatroon? Je kunt je dan aanmelden voor één van mijn trajecten.

Dit artikel is dan ook puur en alleen bedoeld om jou wat inspiratie te geven. Daarnaast is het goed mogelijk dat je een aantal nieuwe producten ontdekt. Aan het einde van het artikel vind je dan ook een boodschappenlijstje met de producten die je in dit artikel terug vindt. Onthoud dat deze manier van eten niet de enige of juiste manier is om gewicht kwijt te raken. Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat uitzoeken welk voedingspatroon bij jou en jouw leven past.

Ben je benieuwd naar hoe een dag er qua voeding voor mij uitziet wanneer ik, als voedingsdeskundige, wat gewicht kwijt wil raken? Lees dan vooral verder. 

Dagmenu van een voedingsdeskundige

Ik merk vaak dat mensen erg benieuwd zijn naar wat ik, als voedingsdeskundige, dan precies eet. En dat vind ik heel leuk om te laten zien. Juist omdat je zult zien dat dat helemaal niet zo bijzonder of ingewikkeld is. Het is voorafgaand goed om te weten dat ik eigenlijk altijd 6 eetmomenten op een dag heb. Daarnaast eet ik zelf geen vlees, dus dit zul je dan ook niet terugvinden in mijn persoonlijke voedingsdagboek. Verder drink ik dagelijks vooral water en thee, met als afwisseling af en toe een zero drankje. 

Ontbijt 08.00-10.00 uur

Havermoutpap van halfvolle melk. Dit top ik graag af met frambozen. En in de wintermaanden neem ik vaak een vitamine D supplement bij het ontbijt. 

Tussendoortje 11.00 uur

Wasa volkoren crackers met vega smeerworst + handje tomaten

Lunch 12.00-13.00 uur

Tosti van volkoren boterhammen, 30+ kaas en een beetje pesto. 

 

Daarnaast eet ik vaak nog een bakje rauwkost 

Tussendoor 15.00 uur

Bakje straciatell kwark + een handje ongezoute noten

Avondeten 18.00 uur

Shakshuka met volkoren pitabroodjes 

Avond snack 20.00-22.00 uur

Melkunie protein pudding + slagroom light

Disclaimer: Echt niet alles wat ik eet is 100% gezond. Ik eet waar ik mij goed bij voel. 

Jouw boodschappenlijst:


✓ Halvolle melk
✓ Diepvries frambozen
✓  Havermout
✓  Wasa vezelrijk crackers
✓  Vega smeerworst 
✓  Volkoren brood
✓  30+ kaas
✓ Pesto 
✓ Rauwkost
✓ Eieren  
✓ Blauwe bessen
✓ Kwark stracciatella 
✓ Ongezouten noten
✓ Volkoren pitabroodjes
✓ Tomatensaus
✓ Groentemix of losse groente naar keuze
✓ Feta light
✓ Melkunie pudding
✓ Slagroom light
✓ Snoeptomaten 


Mijn conclusie als voedingsdeskundige

Zoals je ziet heb je écht geen speciale voedingsmiddelen, pillen of shakes nodig om gewicht te verliezen. Dit kan prima met normale producten uit de lokale supermarkt. Ook eet ik alleen maar producten die ik écht lekker vind en die bij mij passen. Misschien kun je een aantal producten uit het lijstje eens proberen om te kijken of het ook bij jou past. Bovendien heb je dan direct een heleboel gezonde en verantwoorde producten in huis! 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 «   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.