Wat een voedingsdeskundige eet om af te vallen - dagmenu en boodschappenlijstje

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 12:47

In dit artikel deel ik een voorbeeldmenu van wat ik eet om af te vallen. Het is belangrijk om mijn voedingsdagboek niet zomaar klakkeloos over te nemen. Wat voor mij werkt hoeft niet perse ook voor jou te werken. Daarnaast heeft jouw lichaam misschien meer of minder en/of andere voeding nodig. Wil jij hulp bij het opbouwen van een passend en duurzaam voedingspatroon? Je kunt je dan aanmelden voor één van mijn trajecten.

Dit artikel is dan ook puur en alleen bedoelt om jou wat inspiratie te geven. Daarnaast is het goed mogelijk dat je een aantal nieuwe producten ontdekt. Aan het einde van het artikel vind je dan ook een boodschappenlijstje met de producten die je in dit artikel terug vindt. Onthoud dat deze manier van eten niet de enige of juiste manier is om gewicht kwijt te raken. Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat uitzoeken welk voedingspatroon bij jou en jouw leven past.

Ben je benieuwd naar hoe een dag er qua voeding voor mij uitziet wanneer ik, als voedingsdeskundige, wat gewicht kwijt wil raken? Lees dan vooral verder. 

Dagmenu van een voedingsdeskundige

Ik merk vaak dat mensen erg benieuwd zijn naar wat ik, als voedingsdeskundige, dan precies eet. En dat vind ik heel leuk om te laten zien. Juist omdat je zult zien dat dat helemaal niet zo bijzonder of ingewikkeld is. Het is voorafgaand goed om te weten dat ik eigenlijk altijd 6 eetmomenten op een dag heb. Daarnaast eet ik zelf geen vlees, dus dit zul je dan ook niet terugvinden in mijn persoonlijke voedingsdagboek. 

Ontbijt 08.00-10.00 uur

Havermoutpap van halfvolle melk. Dit top ik graag af met (diepvries)fruit en koek-en speculaaskruiden. 

Tussendoortje 11.00 uur

Gekookt eitje met een klein handje noten

Lunch 12.00-13.00 uur

5 maiswafels met verschillend voedzaam broodbeleg. Daarbij drink ik vaak een glas halfvolle melk of een kop thee. Als beleg ga ik vaak voor:
- 100% pindakaas
- Halva Jam
- Hummus
- 30+ kaas
- 20+ smeerkaas

 

Daarnaast eet ik vaak nog een bakje rauwkost 

Tussendoortje 15.00-16.00 uur

Bakje halfvolle kwark met fruit en gepofte spelt

Avondeten 18.00 uur

Aardappelpartjes uit de oven met Friteslijn, vegetarische kipschnitzel met broccoli + groentesausje

Avond snack 20.00-22.00 uur

3 Snack a Jacks karamel 

Disclaimer: Echt niet alles wat ik eet is 100% gezond. Ik eet waar ik mij goed bij voel. 

Jouw boodschappenlijst:


✓ Halvolle melk
✓ Koek- en speculaaskruiden
✓  Magere kwark
✓  Kiwi gold
✓  Diepvries fruit
✓  Snack a Jacks karamel
✓  Broccoli
✓ Havermout
✓ Groentesaus
✓ Eieren  
✓ Vega kipschnitzel
✓ Aardappelpartjes
✓ Friteslijn
✓ 100% pindakaas
✓ 20+ sambal smeerkaas
✓ 30+ kaas 
✓ Gepofte spelt
✓ Ongezouten notenmix 
✓ Hummus
✓ Fruitspread
✓ Snoeptomaten 


Mijn conclusie als voedingsdeskundige

Zoals je ziet heb je écht geen speciale voedingsmiddelen, pillen of shakes nodig om gewicht te verliezen. Dit kan prima met normale producten uit de lokale supermarkt. Ook eet ik alleen maar producten die ik écht lekker vind en die bij mij passen. Misschien kun je een aantal producten uit het lijstje eens proberen om te kijken of het ook bij jou past. Bovendien heb je dan direct een heleboel gezonde en verantwoorde producten in huis! 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.