Is pindakaas gezond?

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 14:45

Pindakaas is een veelgebruikt product. Pindakaas is lekker op brood, in de havermout of in baksels. Pindakaas is een super populair product. Maar is pindakaas eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg ik het je uit.  

 

Is pindakaas gezond?

In pindakaas zit over het algemeen voornamelijk gemalen pinda’s. Pinda's bevatten veel goede onverzadigde vetten. Dit is voordelig voor je cholesterolgehalte. Ook bevatten pinda’s veel gezonde voedingsstoffen. 

 

Waar kun je op letten?

➥ Je kunt het beste kiezen voor 100% pindakaas. Deze pindakaas bestaat voor 100% uit pinda’s. Pindakaas met toevoegingen is minder gezond. Hier is namelijk vaak zout, palmolie of suiker aan toegevoegd.

➥ Houd er rekening mee dat pindakaas heel calorierijk is. Dat komt omdat pindakaas zoveel gezonde vetten bevat. Let daarom een beetje op de hoeveelheid pindakaas die je op een dag gebruikt. Wanneer je vaak en in grote hoeveelheden pindakaas gebruikt dan kan dit nadelig zijn voor je gewicht.

 

Conclusie

100% pindakaas is een voedzaam product en past goed binnen een gezond voedingspatroon. Let wel een beetje op je portiegrootte wanneer je probeert af te vallen. 

 

Houd jij ook zo van pindakaas?

 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.