Kom je aan van banaan?

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 10:58

Veel mensen die willen afvallen laten bananen angstvallig liggen. Zó zonde, want dat je van bananen aankomt is absoluut een fabel.


De banaan

Een banaan bevat inderdaad iets meer suiker en calorieën dan bijvoorbeeld een appel of 100 gram rood fruit. Een banaan van gemiddelde grote bevat ongeveer 25 gram suiker.

➥ Puur gebaseerd op calorieën en de hoeveelheid suiker zou je inderdaad beter voor ander fruit kunnen kiezen. MAAR een banaan bevat ook meer kalium, magnesium en meer vezels, ook vult banaan goed en is het beter voor de darmen. Dus een banaan heeft allemaal andere goede eigenschappen.

➥ Daarnaast kom je pas aan als je voor een langere periode meer energie binnen krijgt dan dat je lichaam verbruikt. Dit staat dus los van wat voor product je eet. Net als met elk ander product word je pas dik van banaan als je er zo veel van eet dat je over jouw energiebehoefte heen gaat. 


Conclusie

Maak jezelf niet bang voor bepaalde voedingsmiddelen. Je kunt alles blijven eten én tegelijkertijd gewoon je doelen behalen. Fruit eten is gezond en bananen horen daar zeker bij. Blijf ook met fruit lekker variëren, zo zorg je ervoor dat je voldoende binnenkrijgt van de verschillende vitaminen en mineralen die fruit te bieden heeft. Wat is jouw lievelingsfruit?


Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.