Gezond leven volhouden ondanks commentaar en sociale druk

Gezond leven of afvallen is voor veel mensen redelijk te doen als ze zelf kunnen bepalen wat ze eten of hoe vaak ze bewegen. Als er anderen om de hoek komen kijken, dan wordt het vaak lastiger. Ook kan de mening van een ander over jouw gezonde leefstijl kan je soms best van je stuk brengen.  Zo kun je tijdens feestjes worden overgehaald om een wijntje te nemen, op verjaardagen voel je je bijna verplicht om taart en hapjes te nemen,  of je vrienden hebben misschien een mening over je gezonde eetgewoonten en je moeder denkt dat je teveel sport. Wanneer je werkt aan een gezonde leefstijl of wilt afvallen doe je dit voor het leven.  Het is iets waar je de rest van je leven mee bezig zal moeten zijn. Het is daarom belangrijk dat je wel kunt blijven genieten van dit soort gezellige momenten. Je kunt jezelf nou eenmaal niet opsluiten en al het sociale contact vermijden (dat zou ook heel erg zonde zijn). Wat kun je op zulke momenten wel doen? Dat behandel ik in het artikel van vandaag.

Lees meer »

12x een lekker en gezonder alternatief voor een ongezond product

Wanneer je werkt aan een gezondere leefstijl of wanneer je probeert af te vallen is het vaak beter om bepaalde producten niet te vaak of te veel te eten. Deze producten bevatten vaak veel verzadigd vet, suiker, zout en calorieën.  Jezelf deze producten volledig verbieden gaat averechts werken, dus dat is zeker niet de insteek van dit artikel. Om jouw doel te behalen kan het echter op sommige momenten  een verstandige keuze zijn om voor een gezondere variant van een 'ongezond' product te kiezen. In dit artikel kijken we dus naar voor wat voor lekkere gezondere alternatieven je kunt gaan wanneer je een gezondere keuze wilt maken.

Lees meer »

Gezond eten met Pasen - tips en aandachtspunten

Het is bijna Pasen. Bij deze wil ik je daarom alvast hele fijne paasdagen wensen.  De paasdagen zijn voor veel mensen heel gezellige dagen, die vaak gepaard gaan met veel en lekker eten. Ook liggen de supermarkten vol met lekkere luxe broodjes en paaseitjes rond deze tijd. Daarom krijg ik, heel begrijpelijk, vaak de vraag hoe je je gezonde leefstijl vast kunt houden tijdens de paasdagen. In dit artikel geef ik daarom een aantal tips en aandachtspunten op het gebied van gezond eten en leven om mee te nemen tijdens het paasfeest. 

Lees meer »

5 redenen waarom het afvallen niet lukt

Je doet zo hard je best, sport veel, beweegt meer, let op je nachtrust en je eet natuurlijk gezond. Maar toch val je maar niet af.  Geen vooruitgang boeken is enorm frustrerend en uiteindelijk ook erg demotiverend. Maar hoeveel en hoe gezond eet jij nou écht? Tijd om jouw voedings- en leefstijlpatroon even goed onder de loep te nemen. In dit artikel heb ik de meest voorkomende oorzaken van het niet afvallen voor je verzameld, zodat je inzicht krijgt in waar het fout gaat en je een nieuw plan voor jezelf kunt maken. 

Lees meer »

Inspiratie voor gezonde recepten

Vind jij het lastig om elke dag weer gezonde recepten te bedenken die bijdragen aan jouw doel? Ik zie zelf vaak cliënten die ontzettend gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met gezond en bewust eten, maar weinig inspiratie hebben voor gezonde en voedzame recepten. Daarom geef ik vandaag, in dit artikel, mijn ultieme tip voor de beste eiwitrijke en gezonde recepten voor wanneer je probeert af te vallen of bewuster met voeding bezig wilt zijn. 

Lees meer »