Word je dik van koolhydraten?

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 19:03

Veel mensen starten nog steeds met het koolhydraatarm dieet. We geloven massaal dat koolhydraten dé oorzaak zijn van overgewicht. Maar klopt dit eigenlijk wel?

 

Word je echt dik van koolhydraten?

Nee, je wordt niet dik van koolhydraten. Je komt pas aan wanneer je meer energie (calorieën) binnenkrijgt dan dat je eigenlijk nodig hebt. Het is dus belangrijk om koolhydraten, net als bij alle andere voedingsstoffen, in de juiste verhouding en hoeveelheid te eten.

➥ Het volledig verbannen van koolhydraten is niet gezond. Koolhydraten bevatten onmisbare bestanddelen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.
➥ Daarnaast kun je een koolhydraatarm dieet niet lang volhouden. Diëten is niet de manier om je streefgewicht te behalen en te behouden. Ja, je valt af, maar je zult net zo snel weer aankomen wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten.


Hoe kun je wél afvallen?

Het is belangrijk om voor een langere periode minder te eten dan dat je lichaam eigenlijk nodig heeft, dan pas zul je afvallen. Wanneer je wilt afvallen kun je beter kiezen voor een methode die goed bij jou en jouw situatie past. Probeer te streven naar  een voedingspatroon dat gezond is en dat je voor langere tijd kunt volhouden. Onthoud dat voedingsstoffen uit je voedingspatroon verbannen nooit gezond is. 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.