Gezond barbecueën - 20 tips van een voedingsdeskundige

Eindelijk is het mooi weer en direct ruik je buiten overal de geur van barbecues en hoor je het rumoer van gezelligheid. Wie is er niet gek op zomerse barbecues? Een barbecue is doorgaans een gezellig eetfestijn. Valkuilen daarbij zijn de vaak de veel te grote porties vlees, rijkelijk gevulde pastasalades, sausjes, brood en natuurlijk de nodige alcohol. Hierdoor is barbecueën vaak niet de meest verantwoorde keuze als je goed voor je lichaam wilt zorgen.  In het artikel van vandaag deel ik daarom maar liefst 20 tips hoe je een gezellige zomerse barbecue heel makkelijk een stuk gezonder kunt maken. 

Lees meer »

Zijn crackers gezonder dan brood?

Ik merk dat mensen al snel grijpen naar crackers wanneer ze willen afvallen. Brood heeft een slechter imago gekregen en daarom wordt er vaak gedacht dat je dan beter voor een cracker kunt kiezen. Is dat eigenlijk wel zo? Zijn crackers gezonder dan brood? In dit artikel leg ik het je uit.

Lees meer »

Weinig eten is niet gezond

Veel mensen die starten met gezond leven of afvallen hebben de neiging om te weinig te gaan eten. Ze gaan producten  en voedingsmiddelen verbannen, scheppen extreem kleine porties op of slaan zelfs maaltijden over. Velen zien weinig eten en zo min mogelijk calorieën binnenkrijgen als gezond en positief. Weinig eten is echter helemaal niet gezond en je bereikt er jouw doel niet mee. Hoe dat precies zit en hoe je wel op een gezonde manier leert eten en afvallen leg ik uit in het artikel van vandaag.  

Lees meer »

Wat zijn eiwitten en hoe helpen ze je bij het afvallen?

Wist je dat je lichaam voor ongeveer vijftien tot twintig procent uit eiwitten bestaat? Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Zo heb je proteïnen nodig voor de opbouw en het behoud van je spieren en geven ze je energie. Hoe dragen eiwitten bij aan het afvalproces en hoe zorg je dat je voldoende eiwit binnenkrijgt? Dat lees je in het artikel van vandaag. 

Lees meer »

Gezond lunchen buiten de deur - waar kun je op letten?

Ja, de terrassen zijn weer open! Sinds gisteren kunnen we weer naar het terras en dat betekent (in mijn geval) dat we weer lekker buiten de deur gaan lunchen.  In dit artikel geef ik je een aantal richtlijnen en tips waar je op kunt letten, wanneer je een gezonde(re) keuze wilt maken op het terras. 

Lees meer »

Hoe kun je gezond eten met een klein budget?

Ik hoor vaak voorbij komen dat gezond leven met een klein budget niet mogelijk is. Daar ben ik het als voedingsdeskundige echter niet mee eens. Er zijn namelijk genoeg oplossingen en trucjes waarmee je gezond leven goedkoop kunt maken. Hieronder deel ik 10 budgettips :

Lees meer »

12x een lekker en gezonder alternatief voor een ongezond product

Wanneer je werkt aan een gezondere leefstijl of wanneer je probeert af te vallen is het vaak beter om bepaalde producten niet te vaak of te veel te eten. Deze producten bevatten vaak veel verzadigd vet, suiker, zout en calorieën.  Jezelf deze producten volledig verbieden gaat averechts werken, dus dat is zeker niet de insteek van dit artikel. Om jouw doel te behalen kan het echter op sommige momenten  een verstandige keuze zijn om voor een gezondere variant van een 'ongezond' product te kiezen. In dit artikel kijken we dus naar voor wat voor lekkere gezondere alternatieven je kunt gaan wanneer je een gezondere keuze wilt maken.

Lees meer »