Is het slecht om elke dag hetzelfde te ontbijten?

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 17:07

We kennen allemaal het advies om gevarieerd te eten. In dit artikel behandel ik daarom de vraag: Is het slecht om elke dag hetzelfde te ontbijten? 


Waarom is variatie zo belangrijk?

Het is belangrijk om voldoende te variëren, zodat je verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. In verschillende voedingsmiddelen zitten namelijk verschillende vitamines, mineralen en nuttige voedingsstoffen.

 

Maar wanneer varieer je dan genoeg?

➥ Mijn advies is om elke dag uit alle productgroepen iets binnen te krijgen, dus iets van groente, fruit, volkoren graanproducten, zuivel(vervangers), vlees(vervangers), goede vetten en vocht.


➥ Daarnaast is het verstandig om verschillende soorten te gebruiken uit één productgroep. Kies uit de groep van groente daarom dus niet altijd voor broccoli. Of neem niet altijd pasta bij je warme maaltijd, maar ook eens aardappel, quinoa of bulgur.

 

Antwoord op de vraag

Dan het antwoord op de vraag: is het erg om elke dag met hetzelfde te ontbijten? Nee, ik vind van niet. Je hebt de rest van de dag namelijk nog de mogelijkheid om aan bovenstaande punten te voldoen.


Eet jij elke ochtend precies hetzelfde? Maak je hier dan niet te druk om. Wel is het goed dat je hier bewust van bent, zo dat je de rest van de dag kunt opletten dat je varieert in de producten die je binnenkrijgt.

 

 

Wat eet jij meestal als ontbijt?

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.