12x gezonde paasrecepten + mijn kijk op gezond eten met Pasen

Het is bijna Pasen. Bij deze wil ik je daarom alvast hele fijne paasdagen wensen.  De paasdagen zijn voor veel mensen heel gezellige dagen, die vaak gepaard gaan met veel en lekker eten. Daarom deel ik vandaag wat heerlijke en gezonde paasrecepten die jij dit paasweekend kunt gaan maken bij het ontbijt, de lunch, de brunch of het diner. Heel veel plezier! 

Mijn kijk op gezond eten met Pasen

Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Gezond leven betekent niet dat je nooit meer iets ongezonds mag eten. Dit houdt niemand vol. Af en toe lekker genieten van iets ongezonds, hoort gewoon bij een gezonde leefstijl. In mijn ogen zijn de paasdagen hele waardevolle momenten (in waardevol gezelschap) om bewust te genieten van wat meer en ongezonder voedsel dan normaal. Ik vind het wel altijd een heel goed idee om jezelf af te vragen of je écht geniet van wat je eet en drinkt. Dit helpt je te bepalen welke ongezonde producten jouw favorieten zijn. Zo kun je dingen die dat niet zijn, makkelijker laten staan. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat een aantal dagen lekker genieten van ongezondere producten je kan helpen om na het paasweekend je gezonde leefstijl weer helemaal op te pakken. Geniet dus lekker van de paasdagen, zoals jij dat zelf wilt. Sta achter jouw keuzes, of dat nou 'gezond' of 'ongezond' is en dan is alles goed. 

12 overheerlijke paasrecepten

Klik op de afbeelding van jouw favoriete gerecht om naar het volledige recept te gaan.

Lamsrack met groene asperges, tomaat en radijs

Oeufs en cocotte met zalm

Roze en gele gevulde eieren

Carpacciorolletjes

Bagel gerookte zalm, roomkaas en kappertjes

Ontbijtpizza met lentegroenten en gebakken ei

Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit

Brunchbol met kipfilet, blauwaderkaas, jam en meslcun

Brunchbowl met cottagecheese, ei, avocado en sla

Groene-aspergefrittata met verse kruiden

Volkoren toast met frisse limoen-ricotta, rucola, avocado en aardbeien

Strawberry smoothiebowl

Inspiratie opdoen

Het is altijd leuk om nieuwe recepten te blijven ontdekken, helemaal als je werkt aan een gezondere leefstijl. Zorg ervoor dat de gerechten die je maakt, écht bij jou passen. Voor dit artikel heb ik de foto's en recepten van de Albert Heijn gebruikt. Ik vind de Albert Heijn recepten altijd heel inspirerend en overzichtelijk. Bovendien worden de voedingswaarden en calorieën duidelijk  vermeld. Handig als je op je gewicht probeert te letten. Ik raad mijn cliënten vaak aan om inspiratie op te doen op www.albertheijn.nl. 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.