7x gezonde vleesvervangers - favorieten van een voedingsdeskundige

Ik ben zelf al ruim 16 jaar vegetariër. Ik schreef hier eerder al eens een artikel over. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun vleesconsumptie en gaan daardoor minder vlees eten. Er is daarom vandaag de dag een enorme keuze aan vleesvervangers. Helaas zijn dit niet allemaal gezonde opties. Maar hoe weet je welke varianten gezond zijn? En waar moet je op letten om een goede vleesvervanger te kunnen kiezen? Vandaag deel ik in dit artikel mijn 7 favoriete voedzame vleesvervangers van het moment.  

Lees meer »

Wat kun je het beste drinken als je wilt afvallen? - 10 favorieten van een voedingsdeskundige

Ik hoor vaak dat mensen die op hun gewicht proberen te letten liever iets calorierijks eten dan dat ze dat drinken.  Vruchtensappen en frisdranken zijn erg lekker, maar zijn absoluut niet gezond en kunnen gemakkelijk voor gewichtstoename zorgen. Toch is het heel begrijpelijk als je af en toe neigt naar een andere smaak dan water, thee of zwarte koffie. Daarom deel ik in het artikel van vandaag mijn favoriete calorie-arme dranken die bijdragen aan een gezond en fit lichaam.

Lees meer »

12x gezonde ontbijtjes + recepten

Ik krijg regelmatig vragen over het ontbijt. Wat kun je ‘s ochtends het beste eten? Welke ontbijtjes zijn gezond? In dit artikel geef ik je daarom meerdere gezonde ontbijtopties en een heerlijk recept bij elk ontbijt. Ik hoop dat ik je met dit artikel nieuwe inspiratie kan geven. Je zult zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Varieer dus lekker met verschillende ontbijtjes en bepaal zelf wat jouw favorieten zijn.

Lees meer »

Gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes zijn snacks die een positieve bijdrage leveren aan het lichaam in de vorm van waardevolle voedingsstoffen. Daarnaast passen ze binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Verantwoorde tussendoortjes bevatten niet te veel zout, (verzadigd) vet, suiker en calorieën.

Lees meer »

Welke toetjes zijn gezond?

Toetjes worden meestal gemaakt van volvette zuivelproducten, zoals room en volle melk. Daarnaast worden er aan toetjes vaak veel suikers toegevoegd om het een zoete smaak te geven. Dit alles zorgt er voor dat de meeste toetjes niet heel gezond zijn. Ook zijn nagerechten vaak erg calorierijk.

Lees meer »

Gezond leven - het hoeft niet perfect

We zijn vaak zo ontzettend streng voor onszelf. We hebben enorme verwachtingen gesteld waaraan we moeten voldoen. We eisen van onszelf dat gezond leven direct goed moet gaan. Deze verwachtingen lijken je de goede kant uit te sturen, maar eigenlijk doen ze het tegenovergestelde. Deze manier van denken is onrealistisch, onhaalbaar en demotiverend. Perfectie bestaat niet.

Lees meer »