7 inspirerende leefstijlboeken

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 09:45

Door de coronacrisis kunnen we er momenteel minder op uit dan we misschien zouden willen. Maar wat we nog wel kunnen doen is boeken lezen! Zelf houd ik enorm van boeken. En dan vooral non-fictie boeken die me tot nieuwe inzichten brengen of een mooie boodschap meegeven. In dit artikel geef ik je daarom mijn favoriete boekentips van dit moment. 

 

Knap voor een dik meisje
“Knap voor een dik meisje” is een openhartig boek, geschreven door Tatjana Almuli, over het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is. Ik, als voedingsdeskundige, vind het belangrijk om aandacht te geven aan “fat shaming”. Het boek bestaat uit twee delen: Tatjana’s persoonlijke verhaal, en een stuk waarin ‘dik zijn’ in breder maatschappelijk perspectief geplaatst wordt. Haar persoonlijke verhaal is ontroerend en sterk tegelijkertijd. Echt een enorme aanrader. 

No-nonsense meditatie boek
Op dit moment ben ik nog in dit boek aan het lezen. Het is een toegankelijk (oefen)boek voor iedereen die meditatie wil toepassen in zijn of haar dagelijks leven. 

Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen
Wat gebeurt er als een verlegen introvert een jaar lang gaat leven als een enthousiaste extravert? Jessica Pan gaat het in dit boek onderzoeken. Ze vroeg zich af of haar leven er anders uit had gezien als ze wat meer open had gestaan voor nieuwe ervaringen. Als ze vaker nieuwe mensen had leren kennen, in plaats van dat ze altijd haar huis boven boven de club had verkozen. Is het leven daadwerkelijk makkelijker voor extraverte mensen? Een grappig en herkenbaar verhaal en echt een super leuk boek om makkelijk weg te lezen. 

Nice girls don't get the corner office
Frankel, trainer en coach van werkende vrouwen, beschrijft 133 fouten die vrouwen onbewust maken waardoor ze langer in hun meisjestijd blijven hangen dan goed voor ze is. Vooral voor de vrouwen die aan het begin van hun carrière staan is dit een aanrader. Er staan veel goede tips in.

Heb je nou al een vriend?
Nydia en Marie Lotte geven in dit boek voor eens en altijd antwoord op 50 vragen en opmerkingen waar je als vrouw op deze wereld mee moet dealen. Het boek maakt je aan het lachen en is op sommige punten heel herkenbaar. Het leest makkelijk weg, maar is ook super leerzaam en handig.

De edele kunst van not giving a fuck
Dit is mijn persoonlijke favoriet. Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven, dat is wat schrijver Mark Manson je in dit boek mee geeft. Ik heb veel bruikbare tips uit dit boek kunnen halen. 

Master your mindset
Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Michael stelt je vragen die je jezelf bewust of onbewust niet wil of niet kan stellen. Ik denk dat dit boek voor velen een echte eye-opener is. 
Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.