• Professionele begeleiding
  • Advies op maat
  • Betrouwbaar en betrokken
  • Geen verwijzing nodig

Thuis sporten in de coronatijd

De sportscholen zijn dicht, binnensporten kan niet meer en teamsport is ook al maanden niet mogelijk.  En dit terwijl fit blijven, juist nu, zo belangrijk is voor je immuunsysteem én je mentale gezondheid. Gelukkig kun je thuis ook prima trainen. Met je eigen lichaamsgewicht kun je al heel veel oefeningen doen. Daarbij kun je eventueel gebruik maken van de muur, een stoel en een tafel. Verder kun je verschillende sportattributen aanschaffen die je makkelijk thuis kunt gebruiken. In dit artikel geef ik je een overzicht van een aantal handige sportattributen die je kunt aanschaffen om je thuisworkouts nog effectiever te maken. 

Lees meer »

Wat doet een voedingsdeskundige precies?

Als voedingsdeskundige ben je, zoals de naam al zegt, deskundige op het gebied van voeding. Als voedingsdeskundige beschik je over de nodige kennis op het gebied van anatomie en fysiologie en weet je natuurlijk veel van overgewicht, ondergewicht, afslanken, het volgen van diëten, voeding gerelateerde klachten (zoals voedselallergieën, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen), en voedingsbehoeften bij specifieke groepen als sporters, kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. 

Lees meer »

Gastartikel van een arts: het belang van een gezond gewicht

In de spreekkamer zien we allemaal verschillende mensen met allemaal verschillende klachten. Voor de klacht gewichtstoename bestaan er eigenlijk geen duidelijke criteria; het gaat om het probleem zoals de persoon dat zelf ervaart. Als voorbeeld ervaart een mager persoon die enkele kilo’s zwaarder wordt, dit meestal niet als klacht en is dit soms zelfs gewenst. Bij personen met (de neiging tot) overgewicht is gewichtstoename meestal ongewenst en zien we de klacht “gewichtstoename” dan ook vaker.

Lees meer »

Gewicht zegt niet alles

Ben jij obsessief bezig was met je gewicht? Moet je van jezelf elke ochtend op de weegschaal staan? En heeft de weegschaal een grote invloed op jouw stemming? Wanneer het getal lager is dan de dag ervoor begin je met een blij gevoel en opgelucht gevoel aan de dag. Maar wanneer het getal hoger is dan is je dag al verpest en wil je eigenlijk de handdoek in de ring gooien voordat deze überhaupt begonnen is. Zonde! Gewicht zegt namelijk écht niet altijd alles. In dit artikel legt ik uit waarom. 

Lees meer »

Hoe combineer je een gezonde leefstijl met een druk leven

Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om gezond te zijn, maar toch lukt het veel mensen niet om daadwerkelijk een gezonde levensstijl op te bouwen. Ik hoor veel om mij heen dat dit komt door een gebrek aan tijd.  We hebben bijvoorbeeld een drukke baan, veel dagelijkse klusjes en  we willen daarnaast natuurlijk ook voldoende tijd met vrienden en familie doorbrengen.Toch hoeft je gezondheid echt niet te lijden onder een druk leven. De twee belangrijkste zaken die hierbij helpen zijn prioriteiten stellen en een goede planning. Ook lees je in dit artikel een aantal tips om efficiënter met je tijd om te gaan. 

Lees meer »

Tips om meer te bewegen

Regelmatig bewegen heeft veel voordelen. Zo zorgt beweging onder andere voor een hoger energieverbruik, wat kan bijdragen aan het verbranden van vet en het behouden van een gezond gewicht. Daarnaast worden je botten steviger,  zul je minder snel vallen, worden afvalstoffen sneller afgevoerd, zit je beter in je vel, ben je energieker en vermindert beweging gevoelens van angst. Ook vermindert regelmatige lichamelijke activiteit het risico op het krijgen van hart- of vaataandoeningen, darmkanker, diabetes (type 2), obesitas en een hoge bloeddruk. 

Lees meer »

Hoe ik ruim 7 kilo ben afgevallen

De welbekende 'coronakilo's' hebben mij ook niet overgeslagen. De eerste maanden van de coronapandemie ben ik een aantal kilo aangekomen. Het was, zoals voor vele anderen,  een spannende en onzekere periode. In mijn geval leidt dit er al snel toe dat ik eerder naar ongezond voedsel neig. En al snel merkte ik dat mijn kleding strakker ging zitten. Ik besloot om af te vallen, omdat ik me weer fijn wilde voelen in mijn lijf. Ook was ik eigenlijk wel benieuwd hoe ik mij zou voelen wanneer ik een iets lager BMI zou hebben.

Lees meer »

Afvallen - hoe begin je?

Je hebt besloten dat je nu écht van die overtollige kilo's af wilt. Je krijgt er last van en voelt je niet fit en zelfverzekerd. Maar waar moet je beginnen? Hieronder heb ik 10 belangrijke punten voor jou opgesomd die jou kunnen helpen wanneer jij gaat beginnen met afvallen. 

Lees meer »

Waarom wandelen de perfecte workout is voor jou

Wanneer het op beweging aan komt is er één workout die bijna voor iedereen haalbaar is. Of je nou wil afvallen, sterker worden of wil beginnen met een gezondere leefstijl: wandelen is altijd een goed idee! Je hoeft geen marathon renner of fitness freak te zijn om een gezonde leefstijl te hebben. In mijn ogen is het het belangrijkste dat je gedurende de dag actief bent, wandelen kan hier een enorme bijdrage aan leveren.

Lees meer »