Is honing gezonder dan normale suiker?

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 10:25

Ik merk in mijn praktijk vaak dat mensen denken dat honing gezonder is dan gewone tafelsuiker. Hierdoor gebruiken ze volop honing in hun voedingspatroon. Maar is honing eigenlijk wel zo gezond? Ik leg het je uit in dit artikel.

Mijn advies als voedingsdeskundige

Honing bevat iets minder calorieën dan tafelsuiker, dit komt doordat honing voor 20% bestaat uit water. Honing heeft ongeveer dezelfde voedingswaarde als gewone suiker. Ook zit er vrijwel geen verschil in vitamines en mineralen tussen tafelsuiker en honing. Het komt er op neer dat honing gewoon een vorm is van suiker. Daarom zou ik honing niet als gezond kunnen bestempelen. Probeer dan ook het gebruik van honing te beperken. 

Tip

Je kunt yoghurt, havermout, kwark en smoothies beter zoet maken met fruit. Fruit bevat minder suikers en bevat meer vitamines, mineralen en voedingsvezels dan honing en suiker.

 

Conclusie

Honing is af en toe gewoon heel erg lekker, dus onthoud dan ook goed dat het natuurlijk écht niet erg is om af en toe honing te gebruiken. Probeer honing gewoon met mate te gebruiken.

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.