Hoe ik ruim 7 kilo ben afgevallen

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 14:58


Coronakilo's

De welbekende 'coronakilo's' hebben mij ook niet overgeslagen. De eerste maanden van de coronapandemie ben ik een aantal kilo aangekomen. Het was, zoals voor vele anderen,  een spannende en onzekere periode. In mijn geval leidt dit er al snel toe dat ik eerder naar ongezond voedsel neig. En al snel merkte ik dat mijn kleding strakker ging zitten. Ik besloot om af te vallen, omdat ik me weer fijn wilde voelen in mijn lijf. Ook was ik eigenlijk wel benieuwd hoe ik mij zou voelen wanneer ik een iets lager BMI zou hebben.


Disclaimer: Ik heb nooit een ongezond BMI gehad en ben nooit te zwaar geweest.  

Fitbit 

Eerder gebruikte ik een stappenteller app op mijn telefoon. Maar ik merkte dat deze geen realistisch beeld geeft. Ook had ik echt niet de hele dag mijn telefoon bij me, waardoor het aantal stappen aan het eind van de dag niet klopte. Van mijn vriend kreeg ik daarom een Fitbit, en dit heeft écht mijn leven veranderd. Vanaf dag één was ik fan van de Fitbit, het is een echte aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Zelf heb ik de Fitbit Inspire, deze draag ik elke dag.  

 


 

Handige functies

Hartslagmeter
Door de Fitbit ben je constant op de hoogte van je hartslag. Voor sporters betekent dit dat je precies kunt zien wat bepaalde oefeningen voor invloed hebben op je hartslag. Hier kunnen trainingen op worden aangepast. Dit zorgt voor meer inzicht en betere resultaten.

Stappenteller
De stappenteller wordt gekoppeld aan je smartphone. Ook houdt de Fitbit bij hoeveel trappen je die dag hebt beklommen. Je kunt zelfs een soort competitie houden wie de meeste stappen zet met vrienden of familie. Dat wordt via de app op je telefoon bijgehouden en vergeleken. 

Calorieënteller
Hoeveel calorieën je op een dag verbrandt wordt ook goed inzichtelijk gemaakt door de Fitbit. Super handig voor iedereen die wil afvallen. Je bewegingen en activiteiten worden automatisch gekoppeld aan de calorieënteller.

Slaap
Een goede nachtrust heeft ontzettend veel invloed op het afvalproces. Als je de Fitbit ’s nachts draagt, kun je meer inzicht krijgen in jouw slaappatroon.  Wanneer sliep je vast, wanneer was je onrustig en wanneer was je wakker. Je kan het allemaal terugvinden in de app op je smartphone. 

Stopwatch en horloge
Gewoon handig als je wilt weten hoe laat het is of hoe lang je over iets doet. 

Meldingen van telefoon
Bij bepaalde Fitbits die je koppelt aan je smartphone, krijg je onder andere een melding (trilling) als je gebeld of ge-sms't wordt. Handig als je telefoon zacht of op stil staat.

Afstandsmeter
De Fitbit geeft een goede indicatie van de afstand die jij op een dag aflegt. 

 


Motivatie

Door mijn Fitbit werd ik een stuk bewuster van hoe actief ik eigenlijk op een dag was. Het is leuk om voor jezelf nieuwe doelen te stellen. Zo begon ik zelf met het doel om 6000 stappen per dag te lopen. Inmiddels loop ik al een aantal maanden  elke dag 10000 stappen. Heerlijk om jezelf op een gezonde manier steeds weer uit te dagen. Mijn Fitbit geeft mij superveel motivatie om dagelijks voldoende te bewegen. En als ik in een uur niet voldoende heb bewogen, word ik hier met een trilling aan herinnerd.

Om af te vallen hoef je niet per se 7 dagen in de week in de sportschool te staan. Voor mij heeft veel wandelen en actief leven ervoor gezorgd dat ik 7 kilo kwijt ben geraakt. De Fitbit is hierbij echt een onmisbaar hulpmiddel. Ik zou het iedereen aanraden die ook op een verantwoorde manier wil afvallen.  

Mooie vormgeving

Fitbits zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Er bestaan grote vierkante klokken, maar je hebt ook smallere bandjes die veel minder opvallen en meer op een armband lijken dan op een horloge. Ook kun je verschillende kleuren klokken kiezen en ook diverse bandjes. Wanneer je je stappen, je hartslag, je calorieverbranding, je sportactiviteiten en je slaapgedrag goed wilt meten, moet je de Fitbit natuurlijk zo veel mogelijk dragen. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat ook echt bij jou past en er ook leuk uitziet. Niet onbelangrijk als je hem ook naar je werk en feestjes draagt. Benieuwd naar welke Fitbit het beste bij jou past klik dan op deze link

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.