7x mijn avondeten als voedingsdeskundige

Zelf vind ik het altijd super leuk om te zien wat anderen eten. In mijn praktijk delen mijn clienten hun voedingsdagboek met mij. Vandaag draaien we het eens om en laat ik jou zien wat ik de afgelopen week heb gegeten. Daarmee hoop ik jou wat gezonde inspiratie te kunnen geven. Tot slot wil je een duidelijke boodschap meegeven in de conclusie. 

Kun jij wat hulp gebruiken?

Heb jij hulp nodig bij het opstellen van een gezond, voedzaam en duurzaam voedingspatroon? Je kunt je aanmelden voor de persoonlijke LITE begeleidingstrajecten. Met mijn kennis als gediplomeerd gezondheidswetenschapper en voedingsdeskundige leer ik je op een gezonde en verantwoorde manier jouw doelen te behalen.

 

7x mijn avondeten als voedingsdeskundige

Maandag - Ravioli met rucola, komkommer, mozzarella, zongedroode tomaat en olijven

Dinsdag - Shakshuka met pitabroodjes

Woensdag - Boerenkool stamppot met jus en vega rookworst

Donderdag - Wrap met hummus, mozzarella en rauwkost

Vrijdag - Mie met kroepoek

Zaterdag - Aardappelpartjes uit de oven met kaasschnitzel en rode kool met appeltjes

Zondag - Huisgemaakte tomatensoep met stokbrood

Mijn conclusie als voedingsdeskundige

Elke dag 100% voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum is eigenlijk niet haalbaar. Probeer je daarom te richten op wat je per week of per maand binnenkrijgt. Ook in mijn voedingspatroon zie je dat ik nóg gezondere keuzes had kunnen maken.  Zo had ik beter voor volkoren pasta en volkoren pitabroodjes kunnen kiezen. Ook zijn er gezondere vleesvervangers dan degene die ik deze week koos. En dat is nou net wat ik jou met dit artikel en mijn voedingspatroon wil meegeven. Het kan áltijd beter en gezonder. En dat is helemaal oke. Ik focus mij op koken met verse producten en minimaal 250 gram groente per dag. Ik zorg ervoor dat ik een voedingspatroon ontwikkel waar ik echt van kan genieten en waar mijn lichaam en geest zich goed bij voelt. 

Probeer dit ook op jezelf te betrekken. Wees niet te streng voor jezelf. Vind jij volkoren pasta niet lekker? Ga dan gewoon voor de normale variant. Ik hoop dat mijn boodschap duidelijk is; gewoon goed is goed genoeg!

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.