Gezond leven - er is geen eindstreep

Een dieet heeft een eindstreep, maar een levensstijl is voor altijd. In dit artikel ga ik dieper in op deze uitspraak. 

Een termijn

Aan een dieet is vaak een bepaalde termijn verbonden. Je eet en leeft voor een bepaalde periode op een bepaalde manier. Bij een dieet volg je tijdelijk richtlijnen die werken voor diegene die het heeft opgesteld. Hierdoor vallen mensen al snel terug in hun oude gedrag, waardoor ze snel weer op hun oude gewicht zitten (of zelfs meer).

 

Je leefstijl veranderen


➥ Als je jouw leefstijl gaat veranderen, is het belangrijk dat je eerst kritisch kijkt naar hoe jij eet, hoeveel jij beweegt en wat jij lekker vindt. Je gaat aanpassingen maken waar jij je comfortabel bij voelt en die in jouw patroon passen. Hierdoor zijn ze veel beter vol te houden op de lange termijn.

➥ Bij het veranderen van een leefstijl, integreer je veranderingen die de rest van je leven haalbaar moeten zijn. Het mooie hiervan is dat je resultaten ook voor de rest van je leven zullen zijn.

 

Mijn conclusie als voedingsdeskundige

Vraag jezelf of de manier waarop je op dit moment jouw ideale gewicht of lichaam probeert te bereiken een manier is die je voor altijd vast kunt houden en waar je oprecht een fijn gevoel bij hebt. Geef je jezelf voldoende speling om ook mindere dagen te kunnen hebben? Onthoud goed dat de weg naar jouw ideale gewicht toe je einddoel zou moeten zijn, en die weg gaat de rest van jouw leven door.

Ik hoop je met dit artikel aan het denken te hebben gezet.

 

Hulp inschakelen? 

Als je hulp kunt gebruiken bij het veranderen van je leefstijl, kun je natuurlijk altijd mijn hulp inschakelen.

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.