Jouw lichaam geeft aan hoeveel je kunt eten

Een vraag die ik ontzettend vaak voorbij zie komen: hoeveel calorieën mag ik eten op een dag? In dit artikel ga ik verder in op deze vraag.


Afhankelijk van veel factoren

Het is onmogelijk om dit over jou te zeggen als ik bijna niets van je weet. Er is namelijk veel informatie nodig om dit te kunnen berekenen. Met mijn software kan ik jouw ‘precieze’ behoefte berekenen. Dit kan hartstikke bruikbaar zijn als indicatie die je gebruikt bij het behalen van jouw doelen.


Je lichaam is de beste calorieënteller

Toch ben ik er van overtuigd dat jouw aller beste calorieënteller jouw eigen lichaam is. Vanuit mijn visie zou ik niet aanraden om te veel te focussen op hoeveel calorieën jij ‘mag’ eten. Jouw behoefte verschilt per dag en ik vind het belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Jouw honger- en verzadigingsgevoel geven jou de informatie die je nodig hebt.

 


Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.