Mijn favoriete sportschoenen

Wat de beste wandelschoenen voor jou zijn, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel je wandelt en waar je dat doet. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld comfort, stijl, geschikt voor lange afstanden of in de natuur. In dit artikel help ik je de perfecte wandelschoen voor jou te vinden. 

 

Comfort

Misschien loop je elke ochtend een paar kilometer of maak je lange wandelingen met een viervoetige (of tweevoetige) vriend. Je hebt demping en flexibiliteit nodig vanaf de eerste stap die je zet.

  • Nike React Infinity Run FK Flyknit: superzachte foam demping en een veterloos bovenwerk zorgen dat je voeten extra comfortabel, aansluitend en stevig in de schoen zitten.

  • Nike Free Rn 5.0: de flexibele zool buigt mee met je natuurlijke beweging, waardoor het bijna voelt alsof je op blote voeten loopt. De schoen houdt je voet dicht bij de grond. Ideaal voor wandelingen korter dan 5 kilometer.

  • Nike Air Zoom Vomero 14: deze schoen is een klassieker als het gaat om zachtheid en comfort, en biedt daarnaast veel demping. Hij heeft twee soorten demping voor een krachtige impuls bij het lopen.

 

 

Van links naar rechts: Nike React Infinity Run FK Flyknit, Nike Free Rn 5.0 en Air Zoom Vomero 14.

Stijl

Je wilt alle aandacht krijgen als je op straat loopt. Of op de baan. Of zelfs in de supermarkt. Maar tegelijkertijd wil je gemak en comfort.

  • Nike Air Max 720: deze hoge Air schoen biedt extra demping (en extra comfort) bij elke stap.

  • Nike Air Huarache: deze schoen is comfortabel, iconisch en een beetje gewaagd.

  • Nike Air Max 97: oorspronkelijk design met waterrimpels en een Max Air unit over de volledige lengte zorgt ervoor dat je comfortabel blijft.

 

 

Van links naar rechts: Nike Air Max 720, Nike Air Huarache en Nike Air Max 97.

 

 

Natuur en lange afstanden

Je wilt optimale grip hebben op paden. Eigenlijk wil je altijd buiten zijn en er lekker op uit gaan.

  • Nike Air Zoom Pegasus: de ultieme sneaker voor elke dag. Deze schoen is ontworpen voor comfort, steun en een soepele ervaring voor lange afstanden.
  • Nike Pegasus Trail 2: deze schoen is ideaal voor casual hikes en heeft goede ventilatie en noppen op de buitenzool voor extra grip.

  • Nike Zoom Winflo 6: deels sneaker, deels wandelschoen. Deze schoen is gemaakt voor lange afstanden en heeft verbeterde ventilatie en een zool met goede grip.

 

 

Van links naar rechts: Nike Air Zoom Pegasus, Nike Pegasus Trail 2 en Nike Air Zoom Winflo 6.

 

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.