Waarom wandelen de perfecte workout is voor jou

Wanneer het op beweging aan komt is er één workout die bijna voor iedereen haalbaar is. Of je nou wil afvallen, sterker worden of wil beginnen met een gezondere leefstijl: wandelen is altijd een goed idee! 
Je hoeft geen marathon renner of fitness freak te zijn om een gezonde leefstijl te hebben. In mijn ogen is het het belangrijkste dat je gedurende de dag actief bent, wandelen kan hier een enorme bijdrage aan leveren.

 

Lees verder als je benieuwd bent naar 7 fijne voordelen van wandelen, die jou voor dat je het weet ook aan het wandelen hebben. 


1. Wandelen is gratis

Wie zegt dat je perse een duur sportschool abonnement nodig hebt om fit te worden of af te vallen? Lopen is helemaal gratis en je hebt geen speciale apparatuur of sportkleding nodig.

 

2. Wandelen kan overal

Er zijn altijd plekken om te wandelen en zult nooit ver hoeven te zoeken naar een geschikte wandel plek. Trek je schoenen aan en loop gewoon een blokje om, door het park of in het winkelcentrum.

 

3. Makkelijk actiever leven

Wanneer je begint met gezond leven of afvallen kan je het beste kiezen voor een sport die makkelijk te verwerken is in jouw dagelijks leven. Wandelen is hiervoor ideaal. Kleine aanpassingen kunnen al een mega verschil maken. Neem bijvoorbeeld eens de trap in plaats van de lift of stap een bushalte eerder uit dan dat je normaal zou doen. 

6. Wandelen is goed voor je spieren en gewrichten

In tegenstelling tot veel andere manieren van bewegen, is wandelen een stuk minder belastend voor je lichaam. Heb je blessure, ben je zwanger of heb je overgewicht? Wandelen kan dan dé uitkomst zijn om gedurende de dag toch te bewegen, al is het slechts 2 minuten per dag

 

4. Wandelen ontspant 

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar het is ook hartstikke goed voor je brein. Wanneer je wandelt maak je het gelukshormoon endorfine aan. Maak je je zorgen of loopt je hoofd over? Ga op zo’n moment eens een wandeling maken.  Je zal merken dat je je een stuk beter zal voelen dan ervoor. 

 

5. Wandelen zorgt voor een beter humeur

Het gelukshormoon endorfine dat wordt afgegeven tijdens sporten, seks en eten, komt ook vrij tijdens een wandeling. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een wandeling de symptomen van een depressie doen laten verminderen. Zelf merk ik dat wanneer ik een halfuurtje gewandeld heb, ik me altijd vrolijker voel dan daarvoor. Fijn voor jou en de mensen om je heen.

 

7. Wandelen is leuk

Een actief leven leiden  wordt makkelijker wanneer je iets vindt wat je leuk vindt om te doen. Wandelen heeft niet de meest hippe reputatie en wordt al snel als saai en suf gezien. Ik vind het zelf heel leuk. Je loopt door mooie omgevingen, maakt een praatje met mensen en je kan even in je eigen gedachten verdwalen. Zelf vind ik het heerlijk om te wandelen met een podcast op. Zoek een podcast uit met een onderwerp die bij jou past en de tijd vliegt voorbij. 

Ben je benieuwd naar hoe ik zelf makkelijk 7 kilo ben afgevallen, lees dan hier het artikel. 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.