Mijn 10 favoriete producten voor het afvallen

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 16:25

Het zal geen verrassing voor jullie zijn, dat ik gezond eten ontzettend belangrijk vind. Om mijn gezonde leefstijl vol te houden, vind ik variëren ontzettend belangrijk. Door veel af te wisselen met lekkere, gezonde maaltijden, is het makkelijk vol te houden. Ik zorg ervoor dat ik bepaalde producten altijd in huis heb zodat ik altijd een gezonde maaltijd of tussendoortje kan klaarmaken. In dit artikel lees je welke producten ik, als voedingsdeskundige, standaard in huis heb. 

1. Diepvriesfruit

Qua voedingswaarde zit er geen verschil tussen vers fruit of fruit dat uit de diepvries komt. Het grote voordeel is dat diepvriesproducten goedkoper zijn dan verse. Ook zijn alle soorten fruit in de diepvries het hele jaar verkrijgbaar terwijl vers fruit seizoensgebonden is. Mijn persoonlijke favoriet is blauwe bessen en ik eet ze dan ook bijna elke dag. Ze liggen standaard bij mij in de diepvries. 

 

2. Snoeptomaten

Mijn absolute favoriet uit dit rijtje is denk ik wel de snoeptomaten. Ze zijn supermakkelijk om mee te nemen en ze zijn op elk moment van de dag lekker.  Door snoeptomaatjes te eten kom je sneller aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten.  Een superalternatief voor ongezonde snacks. 

 

3. Wasa volkoren of vezelrijk crackers

Wasa vezelrijk crackers worden  gebakken met volkoren roggemeel en tarwezemelen. De cracker is krokant en knapperig en bovendien rijk aan vezels. Zelf eet ik ze graag als lunch of als tussendoortje met mijn favoriete beleg. Dit product is rijk aan vezels en dus goed voor de stoelgang. 

  4. Augurken

  Augurken bevatten weinig calorieën, zo’n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Een paar augurken per dag ter vervangen van andere tussendoortjes kan dan ook prima en zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan gewoonlijk het geval zou zijn als je graag snoep, koek of chips eet. 

   

  5. Magere Franse kwark 

  Snacken hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Zelf eet ik vaak kwark als avondsnack of als tussendoortje. Kwark bevat veel eiwitten waardoor je minder snel hongerig wordt. Ik merk zelf dat ik daardoor minder snel naar te veel of ongezond voedsel neig. Kwark is vullend, voedend en gezond en wat mij betreft onmisbaar in mijn gezonde leefstijl. 

   

  6. Snack a Jacks

  Als je behoefte hebt aan een kleine en lekkere snack, vind ik Snack a Jacks best een prima tussendoortje. Ze leveren je lichaam niet veel nuttige voedingsstoffen, maar bevatten wel relatief weinig calorieën. Voedzaam zijn ze niet, dus het is verstandig om ook regelmatig te kiezen voor andere meer voedzame tussendoortjes. Ik vind ze heerlijk en heb ze altijd in de kast liggen. 


  7. Halva Jam

  Zelf vind ik Halva jam echt een uitkomst en ook dit product eet ik bijna elke dag op mijn boterham of cracker. Deze jam bevat een stuk minder calorieën dan de standaard jam en heeft toch dezelfde heerlijke zoete smaak. 

   

  8. Eieren

  Eieren zijn uiteraard ontzettend eiwitrijk en bevatten daarnaast gezonde vetten waardoor je lang verzadigd bent. Een omelet met flink wat groente als ontbijt, een gekookt ei als tussendoortje of gebakken ei bij de lunch is dus een goede manier om goed gevuld de dag door te komen.


  9. Ontbijtkoek zero

  De smaak van de zero ontbijtkoek vind ik heel erg overeen komen met de smaak van de normale ontbijtkoek. Het bevat bijna geen suiker en veel voedingsvezels. De zero ontbijtkoek bevat de zoetstof xylitol. Dit is een natuurlijke variant en in mijn ogen een goede keuze. Op gebied van gezondheid zou ik je dus deze variant aanraden.  Qua calorieën zit er wel weinig verschil tussen de zero variant en de normale ontbijtkoek. Ik zou het dus bij één plak per dag houden. 


  10. Havermout

  Havermout is ideaal om bij het ontbijt te eten, maar je kunt er ook granola of koekjes van maken. Zelf eet ik ontzettend vaak havermoutpap als ontbijt. Dit typische ontbijt is niet alleen een goede bron van langzame koolhydraten en vezels, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je cholecystokinine aanmaakt. Dit hormoon geeft een verzadigingssignaal af aan je hersenen. 

   

  Welke producten heb jij altijd in huis om een gezonde leefstijl makkelijk vol te houden?

  Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige
   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.