Hoe kun je buikvet verbranden?

Er is een heel duidelijk antwoord op deze vraag. Er bestaan geen oefeningen, producten, shakes of supplementen die alleen jouw buikvet laten verdwijnen. Toch zijn er veel fabrikanten die anders beweren. Trap hier niet in. 

Buikspieroefeningen 

Zelfs door het doen van buikspieroefeningen, krijg je geen platte buik. Deze oefeningen maken je buikspieren sterker, maar zorgen er niet voor dat je specifiek het vet op je buik kwijtraakt.

 

Plaatselijk vet verbranden 

Plaatselijk vet verbranden op een specifieke plek van je lichaam is niet mogelijk. Niet met oefeningen, niet met bepaalde voeding en niet met supplementen of apparaten. De enige manier om echt alleen buikvet kwijt te raken, is middels een medische ingreep. Dit zou ik echter niet adviseren.

 

Hoe krijg je dan wel een platte buik? 

Natuurlijk zijn er wel manieren om je buik platter en strakker te krijgen en dus om buikvet te verbranden. Dit doe je door voldoende te bewegen, gezond te eten en door snoepen en snacken te beperken. Je richt je eigenlijk op gewichtsverlies in het algemeen. Waar jouw lichaam het eerste vet gaat verbranden, verschilt per persoon. De ene krijgt eerst slankere benen en armen en de ander verliest direct vet bij de taille, borsten of billen. Daar kun je helaas niets aan veranderen. Het heeft te maken met je genen.

 

Mijn conclusie als voedingsdeskundige

Wees geduldig. Het is misschien niet helemaal wat je wilt horen, maar buikvet verbranden kost tijd. Er bestaat simpelweg geen gezonde en snelle optie. Crashdiëten, shakes of andere extreme afvalmethodes lijken misschien aanlokkelijk, maar bedenk je goed dat dit nooit een duurzame oplossing is. Ook is het geen gezonde methode. Je wordt er alles behalve fitter en vrolijker van.

 

Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.