• Professionele begeleiding
  • Advies op maat
  • Betrouwbaar en betrokken
  • Geen verwijzing nodig

Gezond leven tijdens de Ramadan

Tijdens de Ramadan eten en drinken moslims een maand lang niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Daarnaast is ook liegen, vloeken, roken en geslachtsgemeenschap niet toegestaan. Maar hoe zorg je er in deze tijd voor dat je niet te veel trek krijgt, voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en energiek de dag doorkomt? In deze post deel ik acht tips die je tijdens de ramadan kunt toepassen.

1. Eet vezelrijk

Door vezelrijk te eten kun je het gevoel van trek zo lang mogelijk uitstellen. Kies dus voor vezelrijke producten, zoals zilvervliesrijst, volkorenpasta, volkorencouscous, aardappelen, groente, fruit en volkorenbrood.

 

2. Veel drinken

Let er op dat je voldoende drinkt op de tijden dat dit is toegestaan. Drink een paar extra glazen water of thee om de dag goed door te komen.

 

3. Richt je op voldoende (nacht)rust

Probeer voldoende te slapen en te rusten. Het is belangrijk dat je voldoende uitrust, zodat je het vasten goed kunt volhouden.

4. Variatie

Varieer met verschillende voeding om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen.

5. Drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken.

Deze bevatten veel calorieèˆn en leveren geen of weinig goede voedingsstoffen.

6. Eet langzaam

Het zou kunnen dat je last krijgt van je maag en darmen als je in te korte tijd te veel of te snel eet. Je lichaam heeft dan moeite met het verwerken van al dat eten.

7. Ga niet te veel eten

Let er op dat je niet te veel gaat eten op de toegestane tijdstippen. Zo voorkom je dat je in gewicht aankomt.

8. Beweeg voldoende

Logisch dat je tijdens de Ramadan niet dagelijks 1,5 uur gaat hardlopen of bootcampen, maar zorg er wel voor dat je voldoende in beweging blijft gedurende de dag. Hierdoor zul je je vrolijker, fitter en energieker voelen.

 

 


Deel jouw ervaringen 

Mijn tips zijn gebaseerd op mijn kennis als voedingsdeskundige en niet vanuit eigen ervaring. Doe jij mee met de Ramadan? Dan lijkt het me heel interessant om jouw tips en ervaringen te horen. Ik wil iedereen die meedoet aan de Ramadan namens LITE ontzettend veel succes wensen! 


Auteur: Gerdy Beelen, Gezondheidswetenschapper en Voedingsdeskundige

 «   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.